Közélet

2012.04.06. 09:13

Ezer adag babgulyást osztottak ki

Két nap alatt, három helyszínen ezer adag babgulyást osztottak szét tatabányai rászorulók között. A felajánlást egy helyi kohászati vállalat vezetője tette.

M. A.


Két nap alatt ezer adag ételt osztottak ki rászorulók között Tatabányán. Szerdán a Sárberki iskolában kétszáz, csütörtökön a Vöröskereszt tatabányai székházában ötszáz, a kertvárosi Kőrösi-iskolában háromszáz adag babgulyást és kenyeret osztottak szét a Vöröskereszt önkénteseinek és dolgozóinak segítségével. Az adományozó az EBA Kft. ügyvezetője, Vécsey Gábor volt.

- Vallásos vagyok, és a húsvéti felkészülés időszakában úgy éreztem, hogy segítenem kell. Megkerestem a Vöröskeresztet, hogy milyen módon tudnám támogatni a rászorulókat. Így döntöttem amellett, hogy ételre költsék el a felajánlásomat - mondta Vécsey Gábor. Hozzátette, ha lehetősége lesz, rendszeresen segít majd a megyeszékhelyen élő nehéz sorsúaknak, hogy örömet tudjon szerezni nekik.

A Vécsey Gábor által felajánlott 200 000 forintból a Kölyök Kft. munkatársai főzték meg a babgulyást. A cég két ügyvezetője, Kovács Miklós és Kovács Krisztián elmondta, ha csak tehetik, adakoznak, segítenek. Az, hogy a mostani akcióban is részt vesznek, nem volt kétséges számukra.

- Úgy gondoljuk, hogy aki teheti, annak segíteni kell a nehezebb helyzetben lévő embereken - mondta Kovács Miklós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!