Közélet

2012.04.29. 17:46

Árvízvédelem: örök megoldásra találhatnak

Címkék#Tát

A különböző változások következtében egyre váratlanabbul és egyre magasabb árvizek fenyegetnek minket – s Tát települést is.

kemma.hu

 Éppen ezért hatalmas jelentőségű az az árvízvédelmi projekt, amit a község mellett, de nemcsak Tát, hanem más települések érdekében is végeztek, végeznek.

A legismertebb áldásokat naponta használjuk ki; a leglátványosabb az a hatalmas elkerülő út, amely Esztergom-Kertvárostól vezet egészen Tát Nyergesújfalu felőli határáig: védi a települést. De hosszan húzódó töltése nem teljesen zárt; nem is lehet, mert alatt kisebb folyóvizek beömlésének ad helyet. A Kenyérmezei patak és az Únyi patak partjaira töltéseket kell emelni, hogy a védelem teljes legyen.

Ez a hatalmas munka kezdődik el a napokban; célja a beépített területek, ingatlanok, építmények, úthálózatok védelme, a közművek óvása, a gazdálkodás kiszámíthatóbbá tétele, az emberi, környezeti, ökológiai értékek megóvása.

Erről a második ütemről a településvezető elmondta, nagy igyekezettel dolgoznak annak érdekében, hogy mindaz, ami születik, a lehető legjobban azonosuljon a környezethez, a tájbaillesztés a mindennapokat befolyásolhatja. Ha befejeződik a nagy munka ezen a szakaszon, akkor a Duna egyik legveszélyesebb megyei szakasza lett „hatástalanítva”, s következhet a többi védszakasz erősítése; természetesen az egész rendszer csak úgy működik, ha nemcsak Komárom és Esztergom, hanem a Szigetköz és Mohács között is végig, egyneműen erős és megbonthatatlan a gátrendszer.

További táti hírek, infomrációk a hétfői 24 Órában!
Fizessen elő a megye napilapjára, mert a 24 Óra Önnek is jár!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!