Közélet

2012.02.09. 12:25

Rövidesen a tatabányai kapitányság is akadálymentes lesz

Címkék#Tatabánya

Az utolsó simításokat, javításokat végzik a munkások a Tatabányai Rendőrkapitányságon, ahol február végétől a fogyatékkal élők akadálymentesen intézhetik ügyeiket.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság működési körébe tartozó épületek közül a Tatabányai Rendőrkapitányság épülete is akadálymentesítésre kerül a magyar jogszabályi előírásoknak és az európai elveknek, elvárásoknak megfelelően.

A beruházás forrásainak jelentős részét, 30 millió forintot pályázaton nyert el a főkapitányság.

A Tatabányai Rendőrkapitányság az átalakítás követően biztosítani tudja az állandó, vagy ideiglenes jelleggel fogyatékkal élők számára a kényelmes, biztonságos, értelmezhető ügyintézést. Mivel így au eljárások is rövidülhetnek, a fogyatékkal élők várhatóan szívesebben keresik majd fel a rendőrséget segítségkérés, vagy bűnügyileg releváns információk átadására.

Már a bejutás is könnyebb lesz az épületbe, egy rámpát építettek ki a mozgásukban korlátozottak akadálymentes közlekedése érdekében. Emellett az épületben egy liftet szereltek be, hogy a különböző ügyintézési lehetőségek a mozgás- és látáskorlátozottak részére könnyebben elérhetővé váljanak, a látássérülteknek pedig olyan információs táblákat helyeztek ki, amelyek szín és hang alapján segítenek a tájékozódásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!