Közélet

2012.02.12. 09:44

Körözött autót találtak a kömlődi polgárőrök

Címkék#Kömlőd

Fő feladatunk továbbra is Kömlőd közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a bűn megelőzése – kezdte beszámolóját szombaton Bognár Lajos, a község Polgárőr Egyesületének elnöke a közösség évadnyitó ülésén, melyen jelen volt Gánics József, a megyei szövetség titkára és Gánics József oroszlányi rendőrkapitány-helyettes is.

kemma.hu

Mint elhangzott, minden tekintetben fejlődés volt tapasztalható az elmúlt év munkájában. Létszámuk a 2010-es évhez viszonyítva három fővel nőtt 17-re, így a hivatásos körzeti megbízottal stabilan el tudják látni feladataikat. Szolgálati idejük is emelkedett a tavalyelőtti 1397 órához képest, 2011-ben 1663 órát voltak a közterületen.

Ma már rendelkeznek rendszámfelismerő rendszerrel, amit egy sikeres, félmillió forintos eszközbeszerzési pályázat forrásából finanszíroztak, s ennek már kézzel fogható eredménye is lett: körözött gépjárművet azonosítottak, amit a rendőrség rövid időn belül megállított.

Együttműködési megállapodást kötöttek az oroszlányi kapitánysággal, a helyi iskolával és az önkormányzattal, így biztosítva az állandó információáramlást, de az egyesület tagjai nemcsak közbiztonsági feladatokat látnak el.

Segítenek a községi rendezvények megszervezésében, lebonyolításában, biztosításában, az önkéntesek pedig kiveszik részüket a társadalmi munkákból, faluszépítő akciókból, így nem csoda, hogy tavaly két tagjuk is átvehette a Polgárőr Érdemkereszt kitüntetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!