Közélet

2011.10.12. 08:06

Nagyszabású konferencia a fiatalokról fiataloknak

Címkék#Tata

Nagyszabású konferenciát rendeznek pénteken és szombaton a barokk kisvárosban.

P. J.

Erről számolt be tegnap Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester. A város önkormányzata három évvel ezelőtt indította útjára a fiatalokkal és gyermekekkel foglalkozó nemzetközi konzultációs programját. Ennek égisze alatt immár három tanácskozást szerveztek. Egyebek mellett „hivatás szerűen” foglalkoztak a gyermekbarát városokkal, a drog prevencióval és az iskolai erőszak témájával.

Az unió Európa a polgároké programja csaknem 36 ezer euróval támogatja az Interaktív generáció elnevezésű projektet. Tata ebben a témakörben új fejezetet nyit azzal, hogy a település testvérvárosaival közösen „gondolkodik”, és a fiatalok társadalmi kapcsolataira fekteti a fő hangsúlyt.

A Fiatalokért, a fiatalokkal elnevezésű kétnapos eseménysorozat elsősorban az ifjúsági munkával foglalkozik. A rendezvényen igyekeznek bemutatni, milyen előnyökkel járhat  a fiatalok számára az integrációs tevékenységben történő részvétel, az önkéntes munka. A program pénteken 9 óra 30-kor kezdődik érdekes tájékoztatók sorával, míg a második napon foglalkozásokat tartanak testvér- és partnervárosi delegációk közreműködésével. P. J.

P. J. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!