Közélet

2011.10.27. 12:00

Jelentkezz a Miss Alpok Adria Szépségversenyre!

Amikor 1988-ban Olaszországból elindult a Miss Alpok Adria Nemzetközi Szépségverseny rendezvényeinek folyamata az alapítók azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy mindig a legszebbet, a legjobbat találják meg.

kemma.hu

 10 éve képviselik a szebbnél szebb hölgyek Magyarországot a nemzetközi megmérettetésen és nem is eredménytelenül, hiszen folyamatosan sikerült a dobogó valamely fokát elfoglalnunk, sőt 4 alkalommal került magyar hölgy fejére a nemzetközi korona. Csak hogy a legismertebbet említsük, 2002-ben Zimány Linda volt a Miss Alpok Adria nemzetközi királynője.

A hazai szervezők összefogásaként a 2010-es évtől a rendezvény kibővült a Megye Szépe versenysorozattal, így már minden megye képviselni tudja magát az országos döntőn egy hölggyel.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Ki lesz a megye szépe?
[/caption]

Az év folyamán minden megyében válogatók során kerül ki az a 15-20 ott élő vagy tanuló hölgy, aki a megyei döntőn kiáll a színpadra, megmutatva szépségét és belső értékeit, majd a legszebb elviszi a koronát, és jogosultságot szerez arra, hogy ő képviselje a megyét az országos döntőn.

Több megyében a hölgy egy éven át a megye arcaként tevékenykedik, és részt vesz a rendezvényeken, népszerűsíti régióját.
Komárom-Esztergom megyében a tavalyi évben Dorog adott otthont a rendezvénynek. Az esztergomi Jónás Anna Bernadett fejére került a korona, és ő képviselhette a megyét az országos döntőn, nem is akárhogyan, harmadik helyen sikerült végeznie. Így részt vehetett a nemzetközi döntőn is, hiszen az országos döntőről az első három helyezett jut tovább országonként nemzetközi szintre.

Anna nagyon szép eredménnyel végzett, a hatodik helyen zárta a versenyt és honfitársnője Barta Zsanett – aki a magyarországi döntőn első helyen végzett – hozta el a koronát a svájci, olasz, osztrák, horvát, szlovén, német, szlovák és san marinói vetélytársak elől.

Az idei évben újra Dorogon rendezik meg a verseny. Ám ezt megelőzi két casting, ahol a jelentkezők közül kiválasztják a szakmai zsűritagok azt a 15 hölgyet, aki részt vehet a megyei döntőn. November 4-én 15 órától Tatabányán a Puskin Művelődési házban, majd november 5-én Dorogon, a József Attila Művelődési házba várják 16 órára a szervezők a hölgyeket.

A castingokon utcai és fürdőruhában kell bemutatkozni, valamint verbális képességeiket is meg kell mutatniuk a hölgyeknek. A 15 szerencsés kiválasztott fotózáson vesz részt, és portfóliójuk a Kemma.hu oldalain is látható lesz. Valamint szavazni is lehet majd a lányokra ugyancsak a Kemma oldalán, és a közönségdíjas értékes nyereményt fog kapni a döntő napján.

A versenyre jelentkezhet minden olyan 14 és 28 év közötti hölgy, aki a megyében él vagy tanul. Égi Lilla – a verseny megyei főszervezője – elmondta a Miss Alpok Adria szépségverseny, nem modellverseny. Valódi szép lányokat, szép arcokat, nőies formákat keresnek. Érdemes azoknak is kipróbálni magukat, akik soha nem indultak még egyetlen versenyen sem, hiszen innen van lehetőségük továbblépni. A lányok belekóstolhatnak kicsit a színpad, a kifutók világába, tanulhatnak néhány új dolgot és értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak, többek között egy utazási iroda görögországi nyaralásokat ajánlott fel a nyerteseknek.

A november 19-i dorogi döntőn a hölgyek három körben mutatják be magukat a zsűrinek és a közönségnek, az utcai és fürdőruhás kivonulás mellett estélyi ruhában is megcsodálhatják őket. A rendezvényen többek között Vastag Csaba, a 2010-es év hangja is fellép, aki az ismert slágerek mellett az új albumáról hozott dalokkal szórakoztatja a közönséget. Az est házigazdái pedig az ismert napi sorozat sztárjai: Balogh Edina és R. Kárpáti Péter lesznek.

Az idei megyei döntő különlegessége, hogy először a Miss Alpok Adria és a magyarországi szépségversenyek történetében élő internetes közvetítés lesz a rendezvényről, így azok is meg tudják nézni, akiknek nem sikerül eljutniuk a helyszínre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!