Közélet

2011.10.14. 14:27

Esztergom: Piacvezető döntések a rövidke anyázás után

A megszokott rendben zajlott a pénteki, esztergomi testületi ülés. Először a személyeskedő vitáé lett a főszerep, majd a napirendekre is rátértek.

Fenyvesi Károly

A meghívóban szereplő harmincegy napirendi pont mellé újabb tizenöt téma megvitatását javasolta a pénteki képviselő-testületi ülés nyitányaként Tétényi Éva polgármester.

A megszokott folytatásban Steindl Balázs frakcióvezető (Fidesz) sorolta, hogy mely pontok tárgyalását nem helyesli a többség. Pont tucatnyi ilyen volt. A munkamenet összeállítása során az érdeklődők is véleményt mondtak, téma volt a nagyterem hőfoka és a kikért cirkuszolással napirendre került egy kis anyázás is. Válaszként Steindl Balázs alapötlete az volt, hogy minden napirendi pontot zárt ülésen tárgyaljanak. Rövid rendeletlapozás után, maradt az a javaslat, hogy kezdjék az ülést az eleve zárt tárgyalásra szánt előterjesztésekkel. Az erről szóló szavazás hozta a papírformát.

Miután újra kinyíltak az ajtók, többek közt azt jegyezhettük fel a noteszba, hogy a név szerinti szavazás során nem kapott elég voksot az a javaslat, hogy a képviselő-testület oszlassa fel önmagát. A többség úgy döntött, hogy a módosítják a vásár- és piactartásról szóló, négy évvel ezelőtt alkotott helyi rendeletet. Az üzemeltető az a  Gran Piac Kft. lesz, amelyet a legnagyobb önkormányzati cég, a Strigonium Zrt. hozott létre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!