Közélet

2011.10.02. 16:54

Csak a szeméttel kapcsolatos témáknál időztek hosszasan

Címkék#Dorog

A képviselő-testület pénteki ülésén elfogadta a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás első félévi tevékenységéről szóló, valamint a DOKI 2010-2011. évi beszámolóját.

B. G.

Hasonlóképp jártak el a városi bölcsőde esetében, amelynek új szárnya november elsején nyitja meg a kapuit. A grémium százmillió forintos hitelfelvételről döntött, majd a szilárd hulladékok kezeléséről szóló önkormányzati rendelet került terítékre.

Polonyi Zsolt (Jobbik) ennek visszavonását javasolta. A képviselő bírálta a szemétszállítási díj bevezetését és az életkorhoz kötött fizetési mentességet. - A rászorultság elvének érvényesítésére lenne szükség – érvelt a politikus. Karcz Jenő (MSZP) szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy leszámoljanak azzal az ismert „városi legendával”, miszerint az égetőmű működ(tet)éséért cserébe ingyenes hulladékszállítás jár.

Polonyi Zsoltnak a „szelektív gyűjtőszigetek rendezetlen állapotával” kapcsolatos felvetésére Tittmann János polgármester reagált. - A testület nem militáris szervezet, néhány lakos szégyenteljes viselkedésére nincs ráhatása – fogalmazott a vezető. A rendeletet a testület - két ellenszavazat (Fidesz, Jobbik) mellett – elfogadta.

B. G. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!