Közélet

2011.09.04. 15:05

Pirított a nap és a faszén

Címkék#Tatabánya

Igazán megizzasztotta a szombati nap a VI. Faszén Fesztivál résztvevőit.

Szűr A.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Áldoztak a gasztronómia oltárán
[/caption] Az ősz egyrészt olyan strandidővel köszönt be, amiért sokat adtunk volna nyáron, másrészt a szabad tűzön sütés is melegséggel tölti el az embert, hála a fel-fel csapó lángoknak. Így is majd'' 60 csapat gondolta úgy, hogy nem strandon, nem árnyas fák között, hanem a Jászai Mari Színház, Népház mögötti parkolóban tölti a szombat délutánt, hogy a gasztronómiai dzsemborin bizonyítson és szórakozzon.

Bizony a legtöbb csapat nem is egy, hanem két-háromféle ételt is készített, és voltak olyan asztalok is, amelyek díszítése már-már képzőművészeti remeknek hatott. Az ötletelés, az arra szánt idő mindenesetre meglátszott.

Bede Róbert és Serényi Zsolt főszakácsok, a TV Paprika sztárjai nem tudták volna annyira kitágítani a bendőiket, hogy minden fogásból akár csak egy falatot is kóstoljanak, de megpróbáltak minél több finomságot megízlelni - pedig ez 30 fokban, napsütésben, fotózkodó rajongókkal és őket "vendégségbe" hívó csapatokkal terhelve nem olyan könnyed dolog, mint egy hideg gyümölcsleves.

Az est végén óriási tapsot kaptak a különböző kategóriák győztesei, de az biztos, hogy ez a fesztivál nem a győzelemről szólt, sokkal inkább volt egy nagy buli - ahol mindenki a saját és mások örömére bográcsozott, grillezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!