Közélet

2011.09.16. 11:48

Novemberben oltják a lányokat

Címkék#kisbér

A város önkormányzata a jövőben is folytatja a méhnyakrák elleni küzdelmet.

P. P.

Erről a képviselők a napokban megtartott tanácskozásukon döntöttek. Célcsoportként a 12 éves korosztályt jelölték meg, mint a legfiatalabb beoltandó közösséget, akiknek meg kell kapniuk a humán papilloma vírus elleni injekciókat.

Ennek érdekében a szülők és lányaik számára tájékoztató anyagot küldetnek ki, s beszerzik a gondviselők beleegyezéseit. Döntöttek arról is, hogy tájékoztatják a kistérség önkormányzatait a csatlakozás lehetőségé már csak azért is, mert a kampányoltások keretében lehet a legolcsóbb módon biztosítani a vakcinát a fiatalok számára.

Az elfogadott határozat értelmében a közeljövőben összegyűjtik az önkéntes oltásra jelentkezőket, akik négy komponensű vírusvédelemben részesülhetnek a lehető legkedvezőbb finanszírozási feltételekkel.
Jóváhagyták azt a javaslatot is, hogy az akció fedezetét az önkormányzat költségvetésébe beépítik, s annak időarányos részét várhatóan az idei esztendő novemberében fel is használják.

Ekkor az a harminc hajadon kaphat védelmet, akik 1988-ban születtek. Az oltóanyag ára személyenként 17.900 forint, ami összesen 537.000-es kiadást jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!