Közélet

2011.09.30. 15:42

Megyeszerte folytatódnak a megelőző szűrések

Az egészség megőrzésének sok módja ismert. Közülük az egyik leghatékonyabb és legeredményesebb módszer a betegségek teljes kialakulását megelőző szűrővizsgálat.

P. J.

A daganatos megbetegedéseknél különösen fontos az időben történő felfedezés, hiszen ez által a daganatos megbetegedések nagy része jó eséllyel gyógyítható, a betegek életminősége javítható. A behíváson alapuló emlőszűrés kétévenként esedékes, amely a 45-65 éves korosztályba tartozó hölgyeket érinti. A szűrővizsgálat célja, hogy az emlők röntgenvizsgálatával felderítse a még nem is tapintható rendellenességeket. A vizsgálat rövid ideig tart, gyakorlatilag kockázatmentes és általában nem fáj.

A szűrés helyszínei és időpontjai, Lábatlan, az Egészségház előtti parkolóban a szűrőbuszon: október 10-18. között. Nyergesújfalu, a szakrendelő parkolóban: október 19 és november 4. között. Bajót, a művelődési ház parkolójában: november 5-7. Pilismarót, az orvosi rendelőnél: november 8-10. Mogyorósbánya, a művelődési háznál parkoló szűrőbuszon: november 11-én. Tatabánya, Szent Borbála Kórház Mammográfiás Centrumban: október 3-tól a tardosi, tarjáni, vértestolnai, és Dunaszentmiklósról érkező hölgyek szűrését végzik.

P. J. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!