Közélet

2011.09.08. 09:55

Megújult az Állatvédelmi Őrszolgálat

Új formában, közhasznú minősítéssel rendelkező egyesületként folytatja munkáját a tatabányai Állatvédelmi Őrszolgálat Közhasznú Egyesület.

Kemma.hu

A megújulásra hatékonyságuk növelése érdekében volt szükség.  A kezdeményezés szervezőjét, Takács Jánost választották elnöküknek.

Az egyesület célja, Tatabánya közigazgatási területén az állatokkal való megfelelő bánásmód figyelemmel kisérése. Fontosnak tartják az állatok védelmére vonatkozó jogszabályok betartásának elősegítését, azok megsértésének felderítését és a hatáskörrel rendelkező helyi szervekkel való együttműködést. Kiemelt figyelmet fordítanak a humánus állattartás szemléletének kialakítására, erre vonatkozóan az általános iskolákban is felvilágosító munkát szeretnének folytatni.

Leendő telephelyükön szabad mozgásteret és természetes körülményeket kívánnak teremteni védenceik számára. Telephelyükre előre egyeztetett időpontokkal, csoportokat várnak, akár helyszíni előadásokkal is tanítva, szórakoztatva az ott megjelenteket. Leendő tagjaik közé várnak mindenkit, akik a fenti célok elérésében tevékenyen részt kívánnak venni. Az egyesület elérhetősége: Takács János elnök, ingyenesen hívható Zöld Szám: 06-80/630-015.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!