Közélet

2011.09.29. 08:01

Bursa Hungarica Tatabányán

Címkék#Tatabánya

– Az önkormányzat hétmillió forintot különített el költségvetésében a Bursa Hungarica ösztöndíjra azért, hogy a nehéz szociális helyzetben lévő egyetemi vagy főiskolai hallgatókat, valamint a 2012-ben érettségizőket segítse. A kétpilléres ösztöndíjrendszernek megfelelően az állam ehhez az összeghez ugyancsak hétmillió forintot biztosít – jelentette be Bereznai Csaba alpolgármester.

kemma.hu

A korábbi évek tapasztalatai alapján mintegy kétszáz diákot segíthet így a város. A megyeszékhely önkormányzata 2000 óta vesz részt a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerben. Mindemellett az önkormányzat olyan programon dolgozik, mint a „Tatabánya hazavár”, amely többlépcsős rendszerben támogatná a fiatalok visszatérését a városba.

A Bursa Hungarica ösztöndíjra november 14-ig lehet jelentkezni. A pályázatnak mindenképpen tartalmaznia kell a felsőoktatási intézmény által kitöltött eredeti jogviszony igazolást a 2011/2012. tanév első félévéről, igazolást a pályázó és a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről, és a lakcímkártya fénymásolatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!