Közélet

2011.07.11. 05:44

Ötvenhárom millióból újult meg a kultúr

Alaposan megfiatalodott a bajótiak által kultúrházként emlegetett hetven éves művelődési ház, amely a lábatlani cementgyár támogatásával egykoron munkásotthonként épült meg a falu főutcáján.

Fenyvesi Károly

Az épület már régen esedékes felújítására az önkormányzati képviselő-testület a helyi Öregkőaljai Pincebarátok Köre Egyesülettel összefogva pályázott meg támogatást.

A sikeres együttműködés eredményeként az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében a célok megvalósításához 53,1 millió forint érkezett a településre. Az épület átalakításával, bővítésével, felújításával jött létre a bajótiak új büszkesége, az úgynevezett integrált közösségi szolgáltató tér. A kivitelezést az elmúlt év szeptemberében kezdte, és május közepén fejezte be egy fővárosi kft. A műszaki ellenőrzést a komáromi Bricoll Kft. végezte.

Új a tető, a fehérre meszelt külső falak elegáns faburkolatot is kaptak. A mozgásukban korlátozottak is be tudnak jutni az épületbe, ahol újdonságként látogatófogadó portát, akadálymentes – gyermekek pelenkázására is lehetőséget adó – vizesblokkot alakítottak ki. A nagyteremben felcsiszolt parkettán sorakoznak az új székek, a programokra remélhetően szép számban érkezőket a falak mellett összcsukható ülőalkalmatosságokon is el tudják majd helyezni. A hét közbeni utolsó nagytakarításra megmozdult a település, kéttucatnyian szorgoskodtak az épületben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!