Közélet

2011.07.27. 17:25

Munkagépek dolgoznak a Fő téren

Munkagépek érkeztek Tatabánya központjába, majd a terület lekerítésével és az irtási munkálatokkal megkezdődött a Fő tér felújítása.

Kemma.hu

A terep építésre alkalmassá tételével indult a projekt. Mint Dobsa Imrétől, a munkások vezetőjétől megtudtuk, a Hotel Árpád melletti zöld területen nyolc fát voltak kénytelenek kivágtak, hogy elindulhasson a mélygarázs és a szolgáltató ház építése.

– A fák közül kettő már beteg volt, így ezeket egyébként is pár éven belül ki kellett volna vágni – mondta el kérdésünkre. Az egyik beteg fával például hét órán keresztül küzdöttek a munkások, míg végül sikerült „térdre kényszeríteni”. A kivágott fákat a későbbiekben hasznosítják.

– Ez a hűvös idő kiváló ehhez a munkához, csak ne essen az eső – foglalta össze az egyik munkás, hogy ha a strandra járók nem is, ők ki vannak békülve ezzel az őszies időjárással.

A munkálatokkal együtt járó zaj egyébként úgy tűnt, nem nagyon érdekelte az embereket. Ugyanúgy sétált mindenki az utcában, mint bármikor máskor, csak páran nézelődtek a korlátnak dőlve. A munkálatok a leginkább talán azt a férfit ütötték szíven, aki emlékeire hagyatkozva a lépcsősor alján található borozóban szeretett volna egy kisfröccsöt inni, de az már korábban bezárt.

A környezetért aggódók számára jó hír, amit a városházán megtudtunk: Tatabánya több pontjára is telepítenek a most kivágott fák helyett újakat.

A tatabányaiak véleményét a felújításról a 24 Óra csütörtöki számában ismerhetik meg.

Megértést és türelmet kérnek

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a Fő tér felújítása miatt bizonyos területeket lezárnak a gyalogosközlekedés elől, így például az Életfa szobor előtti részt. Ezzel együtt a munkagépek mozgásának zavartalan biztosítása érdekében felszedik a térkövezet egy részét. A munkálatok miatti kényelmetlenségekért az önkormányzat és kivitelező cégek a környéken élő emberek megértését és türelmét kérik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!