Közélet

2011.07.05. 10:48

Monostori iskolák találkozója

Címkék#Komárom

Június elején a monostori Dózsa György Általános Iskola már másodszor adott otthont az országos Monostori Iskolák Találkozójának.

kemma.hu

A rendezvényen Bátmonostor, Monostorapáti, Monostorpályi, Pálmonostora, Pusztamonostor, Szigetmonostor, Tomajmonostora és Koppánymonostor iskolának nevelői és tanulói mintegy 125 fővel képviselték településüket.

A találkozókat 2001 óta mindig felváltva rendezik meg az iskolák. Céljuk, hogy bemutassák lakóhelyük és környékük nevezetességeit, szépségeit.A három napos rendezvény első napján a fenyves növény és állatvilágát bemutató erdészeti előadáson vehettek részt a diákok.

Az iskola tornatermében rendezett ünnepélyes megnyitó után gálaműsoron mutatkoztak be a települések. A táborban játékos sorverseny előzte meg a késő esti „Titok” túrát a Szent Pál szigeten.

Másnap délelőtt a bábolnai Ménesbirtok, majd délután a Monostori Erőd történetével és szépségével ismerkedhettek meg a tanulók, akik a történelmi hősök tiszteletére, emlékére koszorút helyeztek el. Este diszkó tette emlékezetessé a találkozót.

A harmadik nap délelőttjén a helyi Lovas Színház bemutatóján tapsolhattak a résztvevők. A szervezők ezúton köszönik Komárom Város Önkormányzatának továbbá valamennyi támogatójuknak a segítséget.

Szervezők:Turi Józsefné, Bodor Zoltánné, Narancsik Éva, Szénásiné Veöreös Ivetta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!