Közélet

2011.07.06. 13:04

Komárom megelőlegez tűzoltóinak 42 millió forint túlórapénzt

Saját költségvetéséből megelőlegezi Komárom a városi tűzoltóság 57 munkatársának járó 42 millió forintot, amelyet a 2004 és 2007 közötti időszakban kellett volna megkapniuk az EU-s munkaidőnorma túllépése miatt - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Molnár Attila polgármester (Fidesz).

MTI

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkárára elmondta, hogy az uniós csatlakozással 54-ről 48 órára kellett volna csökkenteni a tűzoltók munkaidejét, de ez csak 2007 végén valósult meg teljesen.

Ha az előző kormányok rendben kifizették volna a túlórák díját, akkor az kétmilliárd forint lett volna, most viszont 7,2 milliárdos kiadást okoz a késedelmi kamatok és a járulékok miatt - tette hozzá.

Az államtitkár azt mondta, hogy a kormány december 31-ig minden érintett aktív és nyugdíjas tűzoltónak kifizeti az elmaradt túlórapénzt.

Az ország több városában az önkormányzatok az összeget megelőlegezték, a sajtótájékoztatón Győr, Kaposvár és Budapest nevét említették példaként.
 

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!