Közélet

2011.07.07. 15:23

Kiömlött és lángra kapott az oldószer a Suzukiban - fotó

Ezerötszáz dolgozónak kellett elhagynia a gyártósorokat csütörtökön. Az esztergomi Magyar Suzuki udvarán veszélyes anyag gyulladt meg. Szerencsére csak egy gyakorlaton.

F. K.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A sérültet mentősök szállították el a Suzukiból - Katasztrófavédelmi gyakorlat volt a gyárban
[/caption]

A Magyar Suzuki Zrt. udvarán egy sofőr megállt a járművével. A pilóta kiszállt vezetőfülkéből. Cigarettára gyújtott, majd egy arra haladó villástargonca elé lépett. A kis masina vezetője beletaposott a fékbe, ennek következtében a raklapon tartályban szállított mintegy másfél köbméternyi oldószer kiborult a betonra. A sofőr megsérült, a cigaretta parazsától lángra kapott az erősen gyúlékony folyadék. Egy viszonylag nagy méretű, tűzveszélyes anyagot tartalmazó közeli konténer is szaporította a gondokat.

Pontosabban erre csak egy kicsit később került sor. Azt követően, hogy a zrt. irodaépületének egyik emeleti tárgyalójában Krisztián Róbert adminisztrációs divízió vezetővel az élen a házigazdák tájékoztatták a csütörtöki katasztrófavédelmi gyakorlat során megoldandó gyári feladatokról az eseményt megtekintő Czomba Péter megyei katasztrófavédelmi igazgatót és a kíséretében lévő szakembereket. Azután a csarnokok hangszóróiban magyarul és angolul elhangzott  a kiürítési felhívás: Állítsák le a technológiai sorokat, az 1500 dolgozó azonnal vonuljon az udvaron kialakított három gyülekezőhely egyikére!

A gyakorlat részleteiről a 24 Óra pénteki számában olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!