Közélet

2011.07.20. 15:07

Kalandos túratábor csokivadászattal

Címkék#Környe

Már tavaly is nagy sikert aratott a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola nyári túratábora, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy az idén is sokan jelentkeztek.

kemma.hu

Ráadásul a szervezők ezúttal „újítottak”: Gánt után most a festői Vinye szépségeit fedezhette fel 24 alsó tagozatos gyerek.

A tavaly már összeszokott csapat igazán varázslatos környezetben, egy bakonyi erdő eldugott turistaházában vakációzott a közelmúltban.
A szervezők – Staudinger Ágota, Királyné Kollerits Valéria és Viskovics Andrea – idén is színes programokkal készültek.

Mint azt két táborozó, Szabó Karina és Budavári Helga elmondták, már az első nap délutánján túrázni indultak a Cuha patak völgyébe. „Párszor átmentünk a patakon is, amit mindenki nagyon élvezett – mondta Karina. – Másnap egy bácsi jött hozzánk és érdekes előadást tartott a madárgyűrűzésről, majd elmentünk vele a kifeszített hálókhoz. Tizenegy madarat találtunk, és segítettünk a meggyűrűzésükben is. Délután dzsip túrára indultunk a Bakony legmagasabb pontjára, a Kőris-hegyre, ahonnét nagyon szép kilátás nyílt a környékre.”

A kirándulások mellett a gyerekek számtalan olyan hasznos tudnivalót is elsajátítottak, amivel egy mai, a számítógépek és televíziók világában élő kiskamasz már nemigen találkozik.

Így megtanultak kukoricacsuhéból pillangót készíteni, majd köveket festettek. A pólók batikolása is nagy sikert aratott. No és persze – mesélte Helga – a felfedezés kalandja sem hiányzott a programból.

A közös fagyizások és sárdagasztások méltó lezárása volt az utolsó éjszaka rendezett elemlámpás csoki-vadászat, amit felnőtt és gyerek egyaránt élvezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!