Közélet

2011.07.13. 06:54

Harmincöt éves lett a nyugdíjas klub

Jubilált Tatabánya egyik legrégebbi nyugdíjas klubja. A 35 éves kertvárosi klub még egy mini-skanzent is üzemeltet.

Barlangi Gergő

Harmincötödik születésnapját ünnepelte a Kertvárosi Nyugdíjas Klub. Ennek apropóján az érdeklődők egy, az elmúlt esztendők legsikeresebb rendezvényeinek képanyagából készült kiállítást tekinthettek meg a Bányász Művelődési Házban. Palotás Pál, a szépkorúak aktív közösségének vezetője mesélt a klub életéről, működéséről.

– Minden hétfőn programok várják a tagjainkat. Gyakran tartunk természettudományi és közgazdasági előadást, természetesen úgy, hogy az a laikusok számára is érthető legyen. 160-170 fős tagságunkból legalább 120-an valamennyi rendezvényünkön részt vesznek. Havonta egyszer bálozunk, kéthavonta teadélutánokat tartunk – sorolja.

A tiszta szívvel végzett társadalmi munkának kézzel fogható eredményei is vannak. A művelődési ház udvarát a nyugdíjas klub tagjai hozták és tartják rendezett állapotba(n).

– Négy évvel ezelőtt egy kerthelyiséget alakítottunk ki. Amolyan mini-skanzent üzemeltetünk, amelyet bányász relikviákkal töltöttünk meg – büszkélkedik az elnök.

Palotás Pál elmondása szerint mindenkori céljuk a tartalmas időtöltés feltételeinek biztosítása, és hogy egy hétre – azaz a soron következő összejövetel idejéig – elegendő „élménymunícióval” lássák el tagjaikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!