Közélet

2011.07.27. 15:54

Esztergom: a reformátusoknak adnák a Dobó Gimnáziumot

Nem született megegyezés az idei költségvetés módosításáról a képviselő-testület szerda hajnalig tartó ülésén.

Fenyvesi Károly

Kamerák pergőtüzében, fényképezőgépek vakuinak villanásai, taps közben foglalta el helyét, a polgármestert megillető széket a kedd délutáni rendkívüli képviselő-testületi ülés kezdetén Tétényi Éva. Vélhetően ekkor még nem gondolta, hogy szerda hajnalig maradnak együtt a városháza – ekkor még – érdeklődőkkel zsúfolásig megtelt nagytermében.

A meghívóban szereplő tizenkilenc napirendi pont újabb kilenccel egészült ki miután a képviselők megszavazták a Fidesz frakcióvezetője, Steindl Balázs által sorolt javaslatokat. Az új kilenc téma nyolc igennel és öt nemmel lett befutó, a teljes napirend tizenegy igent kapott.

A képviselők elfogadták a polgármester javaslatát a 2010. évi önkormányzati költségvetésről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítására, pályázatot írtak ki az aljegyzői állásra, megalkották az elmúlt évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadási rendeletet. Nem született megegyezés viszont az idei válságköltségvetésről és a válságköltségvetés végrehajtásának szabályairól szóló  önkormányzati rendelet módosításáról.

Tétényi Éva javaslatát tovább tárgyalják a csütörtökre összehívott újabb rendkívüli ülésen.

A zárt ülés személyi döntései során információnk szerint dr. Horváth István, a Balassa Bálint Múzeum igazgatója megbízatását az év végéig meghosszabbították, illetve több önkormányzati gazdasági társaságnál elhalasztották a vezető kinevezését.

Többségi támogatást kapott az a fideszes javaslat is, hogy alakuljon egy olyan ideiglenes bizottság, amely előkészítő tárgyalásokat kezd arról, hogy a város átadja Dobó Katalin Gimnáziumát a református egyház dunántúli egyházkerületének.

Újabb rendkívüli...

Rendkívüli ülést hívott egybe ma 18 órára a városháza nagytermébe Tétényi Éva polgármester. A tervek szerint nyílt ülésen választanak alpolgármestert, tárgyalják a válságköltségvetésről szóló helyi rendelet módosítására kidolgozott javaslatot, szó lesz a városi könyvtár ideiglenes elhelyezéséről és megvitatják a Regia Civitas Szálloda és Fürdő Beruházó és Üzemeltető Kft. 2010. évi mérlegbeszámolóját is.

A képviselők zárt ülésen választanak önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokhoz tisztségviselőket, téma lesz a fizetésképtelenné vált Egom Garázs Kft. is

A képviselők zárt ülésen választanak önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokhoz tisztségviselőket, téma lesz a fizetésképtelenné vált Egom Garázs Kft. is -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!