Közélet

2011.07.12. 14:27

Egymillió forintra büntetik Esztergomot

Az Aquasziget Élményfürdővel kapcsolatban lejárt a közbeszerzési eljárás határideje, emiatt a Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintos bírságot szabott ki Esztergom Város Önkormányzatára. Tétényi Éva polgármester sajtóközleményben számolt be a részletekről.

Kemma.hu

Tétényi Éva, Esztergom kétharmados többséggel megválasztott polgármestere hétfőn értesült arról, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintos bírságot szabott ki Esztergom Város Önkormányzatára.

A polgármester közleménye szerint az ok, az élményfürdő üzemeltetésére kiírt közbeszerzési szerződés megkötésének hiánya. Az Aquasziget Esztergom Élményfürdő üzemeltetési pályázatáról a Meggyes Tamás vezette képviselő-testület még 2010. június 24-én döntött.

- Az adósságrendezési eljárás alatt indított közbeszerzésről 2011. június 30-án szereztem tudomást, amikor arra kértem a jegyzőt, hogy tájékoztasson az Élményfürdővel kapcsolatos közbeszerzésről. Ezeket az adatokat a mai napig nem kaptam meg Dr. Laczó Bernadettől. A Fidesz-frakció együttműködési képtelenségét támasztja alá ez az eset is, mivel a közbeszerzési bizottság fideszes elnöke, Zoltai Dániel tavaly október óta nem keresett meg annak érdekében, hogy az éves szinten százmilliós veszteséget produkáló Élményfürdő jövőjéről beszéljünk - írja közleményében Tétényi Éva.

A polgármester hozzáteszi, hogy az előző és a mostani önkormányzat közbeszerzési bizottságának elnökei számolhatnak be a nyilvánosságnak, miért húzódott el egy évig a pályázat kiírása.

- A fidesz-frakció és Meggyes Tamás felelőssége, hogy a város érdekében minél hamarabb megkezdődjék az érdemi munka és a helyi fideszesek felhagyjanak a várost és annak polgármesterét ellehetetlenítő magatartásukkal - zárja Tétényi Éva a közleményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!