Közélet

2011.07.07. 10:50

Egyedi mérős fűtéskorszerűsítésre is pályázhatnak Tatabányán

Tatabányán a 2010-ben indult városi fűtéskorszerűsítési programban eddig csak a költségosztós módszer támogatták, azonban a város egy részén lehetőség van a rendszer nagyobb átalakítása nélkül egyedi hőmennyiségmérők beépítésére is, ezért egy új pályázatban már egyedi mérős korszerűsítésre is lehet pályázni.

Kemma.hu

Tavaly negyvenhárom közösség nyert a fűtéskorszerűsítési pályázaton, de nagyon rövid idő állt rendelkezésre, ezért huszonnégy ház korszerűsítése készült el, a többi épületben április 15. után kezdték el a munkálatokat.

A szezon indulásáig elkészült 684 lakásban átlagosan 30,5 százalékos energia-megtakarítást értek a lakók. A társasházak a beruházás összegének 75 százalékát pályázhatták meg vissza nem térítendő támogatásként. Elmondható, hogy a lakók közel 30.000 forintos önereje átlagosan az első fűtési szezonban megtérült.

Mivel Tatabányán több olyan épület is van, - főleg Sárberekben - ahol az eredetileg kialakított fűtési rendszer nagy átalakítás nélkül lehetővé teszi a az egyedi mérős korszerűsítést, az önkormányzat megváltoztatta a rendeletet és júliustól már ilyen beruházásra is lehet pályázni.

A támogatás összege ugyanannyi, mint a költségosztós módszernél, radiátoronként 21.500 forint. A lakóközösségek pályázatait július 31-ig lehet benyújtani a Távfűtési Rendszert Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. irodájában, a Komtávhő épületében.

Részletes pályázati felhívás és tájékoztatás a www.trf-kft.hu, a www.tatabanya.hu, és a www.komtavho.hu  honlapokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!