Közélet

2011.07.12. 07:48

Dobogóra álltak Ausztriában a vértessomlói fiatal tűzoltók

A 36. Burgenlandi Tartományi Tűzoltó Versenyen a második helyezést érték el a vértessomlói ifjúsági tűzoltók.

Kemma.hu

A Magyar Tűzoltó Szövetség delegálásában a hétvégén Ausztriában versenyeztek a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági csapatának 12-16 év közötti tagjai.

A 36. Burgenlandi Tartományi Tűzoltó Versenyen, a Kőszegtől 20 km-re található Steinberg településen 140 csapat mérte össze tudását, vendég kategóriában 10 együttes versengett.

A nemzetközi CTIF szabályzata alapján rendezett, az akadálypálya és stafétafutás összesített eredménye alapján értékelt megmérettetésen a vértessomlói fiatalok a rekkenő hőség ellenére is helytálltak, a második helyezettnek járó serleggel térhettek haza.

Schäffer László egyesületi elnök elmondta: az osztrák versenyeken rutint, tapasztalatot szereznek a gyerekek, felkészíti őket a későbbi megmérettetésekre, hiszen jövőre ismét vár rájuk az országos bajnokság, amelyen tavaly ezüstérmet szereztek, de bíznak benne, hogy 2012-ben a dobogó legfelső fokára állhatnak majd.

Az Ausztriában második helyezést elérő csapat tagjai:
Batin Ábel
Erl Krisztián
Geier Szabolcs
Jakobi Dániel
Hajagos Miklós
Kovács Roland
Schäffer Róbert
Murányi Nimród
Vízkeleti Gergely
Zippenféning Gergő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!