Közélet

2011.07.02. 16:15

A Csillag születik sztárja itatta a smirglizőket

A Provident Pénzügyi Zrt. hetvenegy munkatársa dolgozott önként szombaton a nyergesújfalui Bóbita Óvodában az önkéntesség évében. A csapatnak az ásványvizet Mr. Joe vitte.

Fenyvesi Károly

Mr. Joe nem csak varkocsba kötött hajával tűnt ki a nyergesújfalui  Bóbita Óvoda és Bölcsőde udvarán szombaton délelőtt szorgoskodó felnőttek közül. Remekül és lelkesen töltögette palackokból az ásványvizet. Az RTL tévécsatorna Csillag születik műsorában megismert érdes hangú énekes két korty között elmondta, hogy Duna-parti városunkból nagy folyónk másik partjára autózik át egy felvidéki fellépésre. Sofőrjével egy kicsit totóztak, hogy melyik településre, aztán maradtunk abban, hogy Felvidék.

És a többi felnőtt mit keresett szombaton az óvoda udvarán? Az Európai Önkéntesség Éve jegyében elkezdődött a tízéves születésnapját az idén ünneplő Provident Pénzügyi Zrt. tíz magyarországi települést érintő önkéntes programsorozata. A cég vezetése a helyszínek kiválasztásához munkatársain kívül 250 ezer ügyfelet is megkérdezett.

A Bóbitában a zrt. hetvenegy munkatársa szorgoskodott. Lesmirglizték, átfestették a fajátékokat, felásták a homokozókat, kiásták a kilógó fagyökereket, megkapálták a virágágyásokat, megmetszették a bokrokat, átgereblyézték a füvet és egy új rugós játékot is telepítettek. A munkálatok anyagi költségeire a Provident 500 ezer forintot utalt át az intézménynek. Ebből a pénzből futja egy rugós játékra bajóti tagóvodába is.

– Cégünk tíz éve van jelen Magyarországon. Az idei év mérföldkő a vállalat életében: az önkéntes programra beérkezett több mint hetvenezer szavazat és a döntésekben való aktív részvétel bizonyítja, hogy ügyfeleinkkel élő, közvetlen a kapcsolatunk, partnernek tekintenek bennünket – hallottuk az ásóval szorgoskodó Szirmák Botond vezérigazgatótól.

– Százhetven gyermekkel foglalkozunk, sokan közülük hátrányos helyzetűek. Zöld óvoda programunk részeként fontosnak érezzük, hogy játszóudvarunk tiszta, ápolt, rendezett legyen. Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy négyezren voksoltak intézményünkre, és ennek köszönhetően megújulhat a játszótér – mondta el Magyaráné Kaiser Zsuzsanna intézményvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!