Közélet

2011.05.06. 15:15

Vasárnap: Európa napja a túlparti testvérvárosban

Címkék#Esztergom

Sport, zene, tánc – Európa-napot szerveztek a túlpartiak a pihenőnapra.

R. B.

A színes programok  a Vadas termálfürdőben kezdődnek kilenc órakor, családi váltó-úszóversennyel. A Duna-sétányon és  a parkolóban futóverseny szerveződik, 3,5 kilométeres távon. A Párkányban 1910-ben először megrendezett viadal tiszteletére kel életre.

Különböző színpadokon tartják a helyi és a régiós kézművesek és tájházak interaktív foglalkozásait, tíz órakor kinyit a Borsétány, a régió neves borászainak és pincészeteinek bormustrája. Díszvendég az Esztergomi Prímás Pince. Rotyogtató címmel szervezik az esztergomi és párkányi bográcsfőzők versenyét a Mária Valéria-híd Kupáért. Délben lesz a hivatalos megnyitó.

Két órakor kezdődik a Együtt Európáért nemzetközi folklórfesztivál. Fellépnek párkányi és környéki, esztergomi, szlovák,  magyar gyermek- és felnőttcsoportok.
Hattól az Érsekújvári Rockszínpad előadása, az ABBA musicaljével, majd nótaműsor, végül a Ghymes együttes koncertezik kilenc órától.

A Városi Galériában Bugyács Sándor grafikusművész életmű kiállítása látható, a Városi Múzeumban Klotz József mutatja be napóra-gyűjteményét.

R. B. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!