Közélet

2011.05.13. 16:52

Erős Antónia és István Dani megkezdte a kutatást

Erős Antónia és István Dani, a két népszerű televíziós Tatabányán kezdte meg az Egy Csepp Alapítvány országjáró körútját, amelyen a legegészségesebb magyar várost keresik.

Pataki Gábor

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által életre hívott ECSET (Egy CSEpp Teszt) során bárki felmérethette a különböző betegségek esélyét, hogy még időben változtathasson életmódján. A tatabányai Vértes Centerben pár perccel a kezdés után már hosszú sorok kígyóztak a sátrak előtt, nagyon sokan voltak kíváncsiak az egészségügyi állapotukra.

– Most jók az eredményeim, tavaly egy kicsit magas volt a koleszterinem – mondta mosolyogva István Dani televíziós- és rádiós műsorvezető. – Mindig örülök, ha valami fontos és jó dologra is felhívhatom az emberek figyelmét - tette hozzá az RTL Klub népszerű műsorvezetője.

A érdeklődők megmérethették vércukor-, koleszterinszintjüket, vérnyomásukat, testzsírukat, a kitöltött egészségtesztek segítségével pedig utólag betegségekkel kapcsolatos rizikó-elemzést is kaphatnak a szakemberektől.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Erős Antónia és István Dani Tatabányán (Fotó: H. B.)
[/caption]

– Tavaly mintegy tízezer ember vett részt a szűréseinken, nagyon elégedettek lennénk, ha ezt az idén meghaladnánk – mondta Erős Antónia, az alapítvány alapítója.

A visszajelzések alapján óriási az igény az országos road show-ra, mely során minden megyeszékhelyet meglátogatnak – ennek első állomása volt Tatabánya. Az országjárás végén pedig kiderül, az eredmények alapján melyik település lesz Magyarország „Legegészségesebb város”-a.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!