Közélet

2011.05.09. 19:14

Egymilliós támogatást adtak

A komáromi városházán dr. Molnár Attila polgármester és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke aláírták a város csatlakozását a megyei katasztrófa alaphoz, ami 1 millió forintos támogatást jelent.

kemma.hu

Mint a polgármester elmondta, az év elején történt Oroszlány környéki földrengések ismét ráirányították a figyelmet arra, hogy a természeti katasztrófákkal szemben muszáj mindig felkészültnek lenni.
– Fontos, hogy felismerjük annak jelentőségét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetekben csak közösen tudunk fellépni – hangsúlyozta a városvezető. – Komárom képviselő-testülete ezért legutóbbi ülésén úgy döntött, a város 1 millió forinttal támogatja a megyei katasztrófavédelmi alapot.

Popovics György örömét fejezte ki a megállapodás aláírása miatt, mert ezek az önkormányzati támogatások létfontosságúak a „Segít a megye!” program sikeréhez.
– A megyei alapot elsősorban a 2010. május-júniusi esőzések megyei károsultjainak megsegítésére, 20 millió forint elkülönítésével hozta létre a megyei közgyűlés – emlékeztetett az elnök.

Most a közgyűlés döntése értelmében a pályázható 10 millió forintból Bakonysárkány, Bokod, Kecskéd, Kömlőd, Környe, Oroszlány, Várgesztes és Vértessomló földrengéskárosultjai részesülhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!