Közélet

2011.03.10. 07:23

Többszáz órát foglalkoznak az idősekkel

Bakonysárkányon és Súron is felmérték, hogy az idősek közül ki szorul gondozásra. Bakonysárkányon növekedett a számuk, Súron csak a személyekben történt változás.

Palásti P.

A szociális gondozás feladatait a Kisbér környéki községek többsége kistérségi közreműködéssel oldja meg. Bakonysárkányon például egy részmunkaidőben foglalkoztatott, szakképzett, tapasztalt gondozónő segíti a rászorulókat. A közelmúltban részletes felmérést is készítettek a településen, s a beszélgetések során igyekeztek kideríteni, hogy kik szorulnak még támogatásra.

Hatvanöt háznál jártak a szakemberek, s mindenhol hagytak egy részletes tájékoztatót, melyben segítségnyújtásuk lehetőségeit részletesen ismertették. Ennek köszönhetően három hónapon belül öttel növekedett a gondozottak száma, akiknek ellátására több mint 220 órát fordítottak az elmúlt esztendőben.

Súron ennek csaknem kétszeresét, összesen 407 órát az év folyamán, Igaz, itt magasabb a gondozottak száma, akikre lassan egy éve már új gondozónő figyel. Ő úgy került elődje helyére, hogy a feladatot korábban ellátó kolléganője fizetés nélküli szabadságot kért. Azóta Súron is végeztek felmérést az idősek körében, de ezt követően itt nem növekedett az ellátottak száma, csupán személycserék történtek. Volt aki kikerült a gondozásból, mások meg bekerültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!