Közélet

2011.03.27. 17:48

Borban gazdag hétvége a Magtár Teaházban

Címkék#Ács

A hétvégén a Magtár Teaház falai közt a népszerű és méltán híres Takler pincészet borainak zamataival ismerkedtek az érdeklődők.

H. D.

- Hagyományt teremtenénk a magyar bornak városunkban – magyarázta Lakatos Béla polgármester egy pohár vörössel a kezében. A városvezető asztaltársaságában ácsi képviselők ültek: Csuka László, Rohonczi József alpolgármester, Márkus Béla és Tóth Győző is szívesen kortyolgatták a szekszárdi borvidék vörös borait, miközben Takler Ferenc a híres pincészet egyik tulajdonosa a borkészítés fortélyairól beszélt.

A bor mellé nagyigmándi sajt dukált. A gasztronómiai fórum biztosan folytatódik a jövőben, a polgármester és a Magtár Teaház vezetője, Tóth Tamás negyedévente rendeznének hasonló összejövetelt.

Másnap tizennyolcadik alkalommal szálltak versenybe a helyi és a Felvidéki Madarból érkezett vendéggazdák borai. Rigó László, az ácsi Borbarát Kör vezetője elmondta: idén kevesebben neveztek, a mezőnyben legfőképpen vegyes fehérborok szerepeltek, a zsűri huszonöt mintát értékelt.

Váradi György és Váradiné Gombás Teodóra hivatásos borászok döntése alapján Kovács János, Fábrik András, Róka József és a helyi szervező, Rigó László is arany minősítést kapott.

H. D. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!