Közélet

2010.09.16. 20:17

Exkluzív! Interjút adott a menesztett tábornok

Dr. Gorgosilits Fábián, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán menesztett vezetője exkluzív interjút adott a Kemma.hu-nak. A dandártábornok nem folytatja rendőri pályafutását, nyugdíjba vonul.

Mudri Anna

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dr. Gorgosilits Fábián emelt fővel távozik a főkapitányság éléről
[/caption]

Azonnali hatállyal vonta vissza Pintér Sándor belügyminiszter a megbízását. Számított rá?
– Minden parancsnok tudja, ha a megyéjében történik valami, azért felelős. Mint ahogy felelős a beosztottjaiért is. Ezért ha azt kérdezi, mikor gondoltam arra először, hogy visszavonhatják a megbízásomat, akkor az a válaszom, hogy amikor elvállaltam Komárom-Esztergom megye főkapitányi pozícióját.

– Folytatja a rendőri pályafutását?
– Nem. Emelt fővel távozom. Hatala József országos főkapitány úrral megállapodtunk, hogy nem kívánok más beosztást betölteni a rendőrség szervezetén belül. December 30-tól nyugállományba vonulok. A főkapitányságot Reinhoffer Csaba megbízott főkapitány vezeti majd az utódom kinevezéséig.

– Milyen érzésekkel gondol megyénkre?
– Jó szívvel. Szeretném megköszönni a megye lakosságának és a megye, a városok, és települések vezetőknek az együttműködést. Jó volt érezni, hogy egy kívülről érkező személyhez is pozitívan közelednek. Köszönöm a sajtó képviselőinek is a korrekt tájékoztatást, amivel segítették a munkánkat. Komárom-Esztergom megyében élhettem meg rendőri pályám csúcsát is, amikor a köztársasági elnök úr tábornoknak nevezett ki. Köszönettel tartozom mindenkinek, akinek köze volt a pályafutásomhoz.

– Az elmúlt három évben, mióta megyénkben dolgozik, mire a legbüszkébb?
– Nem volt konfliktusom a szakszervezetekkel, minden lényeges kérdést meg tudtunk beszélni. Megértettük, hogy kölcsönösen szükségünk van egymásra, egymás tudására. Talán ennek köszönhető hogy az elköszönésemen mindegyik szakszervezet képviseltette magát. Megyénk nehéz helyzetben volt, hiszen a jogszabályi kereteken belül szinte a teljes vezetői állomány nyugállományba vonult. Újjá kellett építeni a vezetőséget, akikről elmondhatom, alkalmasak arra, hogy további tapasztalatokkal javuló eredményeket produkáljanak. Büszke vagyok arra is, hogy az ügyészség és a rendőrség között sikerült markáns és gyümölcsöző együttműködést kialakítani.

– Mivel foglalkozik nyugdíjasként?
– Tudja, mennyi a restanciám a gyerekek, az unokák, a feleségem felé? Most lesz időm rájuk. És a hobbim: a vízpart, nagyon szeretek horgászni. Egyébként alig 24 órával azután, hogy visszavonták a kinevezésem, több konkrét ajánlatot is kaptam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!