Közélet

2010.08.15. 11:38

Trösztirodából Intézmények Háza

Címkék#Dorog

Elkészült az Intézmények Háza a mára legendás bányatrösztiroda átalakításával. A bányásznapon adják át.

F. K.

Kész az ünnepélyes átadásra az Intézmények Háza a Hantken Miksa utcában. Az 1920-as években épült irodaház az egykori, mára legendás bányatröszt irodája volt. Felújítása beleillik abba a gondolatkörbe, amelyet már évekkel ezelőtt így fogalmazott meg az önkormányzat: A jövőnket építjük, a múltunkat nem feledjük. Évek óta üresen állt az irodaépület, amelyet az 1926-ban elhunyt Fleischl Róbert tervezett.

Az alagsorban működik majd a Magyar Vöröskereszt Dorogi Szervezete és a Pilis-Gerecse Vízitársulat. A földszinten kap helyet az okmányiroda, a polgárvédelmi szervezet, a cigány, illetve a szlovák kisebbségi önkormányzat és a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület. Az első emeleten fogadja ügyfeleit a Dorog és Térsége Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. A politikai pártok közül az első emeletre költözik a Fidesz, a Jobbik, továbbá az MSZP dorogi szervezete.

A Dorog Horgász Egyesület is itt fog működni a jövőben. A második emeleten találhatók majd meg az ÁNTSZ Dorogi, Esztergomi Kistérségi Intézete, valamint a gyámhivatal munkatársai. Dísztermet és tárgyalóhelyiséget is kialakítottak az épületben.

A várhatóan nagy ügyfélforgalomra felkészülve parkolóhelyek várják az érkezőket. A mozgásukban korlátozottak segítség nélkül is be tudnak jutni az épületbe. A lift a hátsó parkoló felől közelíthető meg. Az épület átadásával (is) a dorogiak méltóképpen emlékeznek bányászelődeikre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!