Közélet

2010.08.12. 17:29

Szépen gondozott augusztus 20-a

Címkék#oroszlány

Augusztus 20-án, a város Szent István napi családi délutánján frissen nyírt füvön telepedhetnek le az egybegyűltek a tóparton.

kemma.hu

Három évvel ezelőtt kezdődött Oroszlányban a városi tó rehabilitációja. A fővállalkozó Szolgáltató Zrt. felügyeletével folyó munkák során 35 ezer köbméter iszapot távolítottak el a mederből, és 3500 tonna zúzott kő beépítésével megerősítették a kritikus részeket, rendbe rakták a szigetek növényzetét, sétányt alakítottak ki, illetve felújították a meder technikai műtárgyait is. A végösszeg meghaladta a hatvanmillió forintot, de megérte a befektetés, mert a település 2008 nyarán egy új szabadidős helyszínnel gazdagodott, amely fesztiválok, városi rendezvények ideális helyszíneként is szolgál.

A környezet rendben tartásáról azóta a Szolgáltató gondoskodik. Az idén a tervek szerint hatszor kaszáltak volna a területen, de a rendkívül csapadékos idő miatt már eddig ötször volt szükség erre. Mint megtudtuk, a továbbiakban sem lesz gond, a környéken lakók kedvenc szabadidős parkját rendszeresen karbantartják, s a társaság saját forrásai terhére, szükség szerint biztosítja a fűnyírást.
A legközelebbi eseményt egyébként augusztus 20-án rendezik meg a tóparton, Oroszlány Szent István napi családi délutánját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!