Közélet

2010.08.19. 07:17

Spórolós az ünneplés, tűzijáték azért lesz

Kicsit más lesz az idei augusztus 20-a ünneplése mint ahogy azt megszoktuk – úgy a fővárosban, mint országszerte. Szerényebb vagy elmaradó tűzíjátékok, későbbre halasztott kitüntetés-átadások jelzik többek között a változást.

Kemma.hu

Tatabányán a Szent István napi rendezvénysorozat öt millió forintba kerül, ebből 1 milliót szponzorok állnak. Kitüntetés átadás nem lesz, a remények szerint impozáns tűzijáték viszont igen – 600 ezer forintért.

Oroszlányban ünnepi testületi ülésen helyi elismeréseket adnak át, az ünnep fényét tűzijáték színesíti majd.

Tatán tavaly háromszázezer forintot költöttek a tűzijátékra, amely az idén elmarad. A fényjáték megmaradó forintjaival az árvízkárosultakat segítik. A rendezvénysorozatra félmillió forintot különítettek el.

A Komárom-Bábolna kistérségben a városok közül egyedül Komáromban, közelebbről a monostori városrészben lesz tűzijáték. Ácson ökumenikus istentisztelet jelenti a nyitányt, ünnepi műsor lesz a Zichy-parkban, illetve a pénzásási városrészben szabadidőparkot avatnak. Bábolnán kettesfogathajtó-verseny a kiemelt rendezvény, ezt követően megszentelik az új kenyeret.
Lábatlanon Szent István Kupa focitornát rendeznek. Nyergesújfalun a templom árnyékában rendezett ünnepségen önkormányzati elismeréseket adnak át. Dorogon a Zenepavilonnál a helyi bányász fúvószenekar és a Sváb party muzsikál. Más ünnepi esemény nem lesz az utóbbi három városban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!