Közélet

2010.08.26. 18:47

Megnyílt a Vértes Expo

Címkék#Tatabánya

Hagyomány, hogy a Vértes Expo megnyitása után díjakat adnak át. Ezúttal hat kiállítónak gratuláltak. Legtöbbjük ismerős a kiállítás és vásár rendszeres látogatóinak.

Mórocz Károly

 Évek óta az egyik legnépszerűbb stand a csarnokban a Gyermelyi Vállalatcsoporté. Vásárnyitástól zárásig tart a sorbanállás. Bokros Zsigmond igazgatótól megtudtuk, hogy egyébként ritkán találkoznak közvetlenül a vásárlókkal, ilyenkor sokféle hasznosítható véleményt hallanak. Az is előfordult már, hogy valaki egy évre előre bevásárolt náluk tésztákból az expón. Újdonságaik a prémium kategóriás, igényes kézműves munkával készülő óriás kagyló, a lasagne, a pákkeri és a fészek tészta.

Az Irodatechnika Kulcs Kft. a Smart Interaktív Táblát ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Az érzékeny eszközre például speciális és normál tollal is lehet jegyzetelni, majd a szavakat átkonvertálja egy érintésre a szerkezet gépelt változattá. Ezernyi kisebb-nagyobb trükk tudója a tábla, amelyet tavalytól Magyarországon is gyártanak. Vállalatok és iskolák egyaránt használhatják, mondta Szikszai Katalin ügyvezető.

Hatan vehettek át jól megérdemelt díjakat

A megyei kereskedelmi és iparkamara díját az Irodatechnika Kulcs Kft. kapta (Díjátadó: dr. Zahorán Tamás, a kamara titkára). A megyei önkormányzat a Simon Méhészet munkáját ismerte el (Átadó: Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke). Tatabánya város díja az Euro Silver Trade Kft.-hez került (Átadó: Schmidt Csaba ügyvezető alpolgármester). A vásárdíjasok: Pázsitcentrum Kft. (Átadó: Lukács Zoltán országgyűlési képviselő), a KEM Vállalkozásfejlesztési Alapítvány standján kiállító Góger Béla kőfaragó (Átadó: Bencsik János parlamenti képviselő, államtitkár). A 24 Óra 100 000 forint értékű hirdetését a Gyermely Zrt. használhatja fel (Átadó: Takács Zoltán felelős szerkesztő).

A komáromi Góger Béla kőfaragó mester fiával együtt dolgozik, másik fia is várhatóan ezt a szakmát választja. Síremlékek, kerti padok, virágvázák, korlátok, sakkasztalok – vallja a mester, hogy a sokoldalúságnak köszönheti vállalkozása életben maradását a válság idején.

Kiérve a csarnokból üde színfolt a vértesszőlősi Pázsitcentrum Kft. standja. Vágusz Krisztián ügyvezető elmagyarázta, hogyan lehet hamis ciprusokból, tujákból és fehér kavicsból sakktáblaszerűen japán kertet kialakítani. Meg is nézhettünk egy mintát a megoldásra: a teakert bejáratánál térdelőkő segített, hogy a csapból csordogáló frissítő vízhez közel kerüljünk.

Galagonya-, koriander- és facéliaméz

A környei Simon család öt tagja foglalkozik méhészkedéssel. Kétszázötven méhcsaládjuk mindegyike 25-40 kiló mézet termel. Simon Mátétól megtudtuk, hogy az idei időjárás nem kedvezett nekik, jóval kevesebb a méz a megszokottnál, ezért magasabb az ára a tavalyinál. A hagyományosnak számító akác-, hárs- és vegyes virág méz mellett galagonya, koriander és napraforgó alapanyagú terméket is hoztak Tatabányára.

A rengeteg látnivalónak ez persze csak töredéke, és akkor még nem is említettük a kísérőprogramokat. Ma például igazi off-road és rally versenyautókba lehet beleülni. Szombaton választhatnak a vállalkozó kedvűek, hogy indiánok legyenek-e, vagy cowboyok. Vasárnap profi íjászoktól lehet ellesni a technikát. Mindennap reggeltől estig várja az érdeklődőket az Egészségház, a Gyermeksziget és a Vértes Volán.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!