Közélet

2010.08.06. 13:22

Kolbászparti a faluházán

Címkék#Várgesztes

Már messziről érezhette a csodálatos illatokat az, aki szerda délután a várgesztesi faluház környékére tévedt a helyi nyugdíjas klub rendezvényére.

kemma.hu

 A szabadtéren felállított tepsikben hatalmas fasírtok és kolbászok sültek, a falu közösségi életének két elmaradhatatlan szereplője, Schalkhammer Ferenc és Tóth László felügyelete mellett.
Hagyomány, hogy a nyugdíjas közösség évente több alkalommal beszélgetésre, kikapcsolódásra invitálja a település civil szervezeteinek képviselőit és a falu lakóit. És ilyenkor - természetesen - a kulináris örömök sem maradnak el.

Ilyen program a szokásos tavaszi sváb disznótor, illetve a családi nap, de a klub - melynek csak férfi tagja van - élen jár a helyi kulturális értékeket megőrzésében, a hagyományok, szokások és elfeledett mesterségek felelevenítésében és továbbörökítésében.
Az esemény vendégei között ott volt Menoni Gabriella polgármester mellett a képviselő-testület, a kézimunka szakkör több tagja, valamint Pillmann Ferenc, a Várgesztesi Sport és Faluvédő Egyesület elnöke, hogy kötetlenül beszélgetve, falatozva töltsék együtt a nyári délutánt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!