Közélet

2010.08.24. 09:29

Kiszabadították a gaz fogságából a Jókai-filagóriát

Címkék#Komárom

Az Egy jobb Komáromért polgári társulás tagjai vették a fáradtságot és saját erőből megtisztították a műemléket, melyet a gaztól már szinte látni sem lehetett.

S. E.

Újra régi fényében tündököl a Jókai-filagória. Az Egy jobb Komáromért polgári társulás tagjai szombaton délelőtt érkeztek az Erzsébet-szigetre, ahonnan a nap folyamán négy kis teherautónyi szemetet szállítottak el a város hulladékudvarába.

A Beöthy-család által 1913-ban emelt Jókai-filagória Észak-Komárom egyik patinás ékessége, ezért döntött úgy a közelmúltban alakult polgári társulás, hogy először ezt a műemléket teszik rendbe. A továbbiakban tervezik azt is, hogy állagmegóvó munkát végeznek a filagórián, hogy az még sokáig fennmaradjon az utókor számára is.

Az Egy jobb Komáromért társulás tagjai szeretnék bebizonyítani, hogy összefogással sok mindent lehet tenni egy városért. Illetve fel akarják hívni az itt élők figyelmét az értékek megóvásának fontosságára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!