Közélet

2010.08.12. 19:08

Időskori kalandok

Címkék#Sárisáp

Mozgalmasan telik a nyár a helyi idősek klubjában.

F. K.

A hagyományos szalonnasütésbe bele akart beszélni ugyan az eső, de az épület társalgójában is remek hangulatban fogytak el nótaszó mellett a szalonnaszeletek és a finom kolbászkák.

Alighogy kipihenhették a közös falatozás fáradalmait, a tettre kész csapat – az intézmény dolgozóival erősítve – máris képviseltette magát a községi játékos kalandtúrán. Nagy meglepetést okoztak, és elismerést arattak piros egyenruhájukkal. Nem csak vidám volt a társaság, ügyes szereplésükkel pezsgőt nyertek. Az eredményhirdetés, illetve a finom gulyás elfogyasztása után természetesen azonnal levegőbe röpült az üveg dugója.

A klubtagok együtt néztek meg egy remek vígjátékot a Bányász Művelődési Házban. Az előadás után fogalmazódott meg a gondolat, jó lenne több ilyen helyi előadás.

Akadt ínycsiklandó feladat is. Az ötlet adott volt: pusztapörköltet főznek. Ennek receptjére váratlanul sok elképzelés volt, ezért mindenki leírta, hogyan képzeli el az étel elkészítését.
A nyári programok zárásaként a hagyományos szombati lovas kocsis felvonulásra a pacik díszeit készítik el a falu idősebb generációjának tagjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!