Közélet

2010.08.31. 14:19

Helyén a Csónakázó-tó új hídja

Címkék#Tatabánya

Kedden délelőtt a városi tűzoltóság dolgozói a helyére emelték a sárbereki Csónakázó-tónál a Bányász Fafaragó Táborban készült új fahidat.

N. L.

A 8,5 méteres híd tölgyfából készült, több mint egy tonnát nyom, és tervezői, Geier Lajos és Gengeliczky László szerint legalább három-négy évtizedig szolgálni fogja Tatabánya egyik legkedveltebb pihenőhelyének látogatóit.

Az új híd ötlete Takács Péter önkormányzati képviselőtől származik, aki az anyagköltséggel hozzá is járult elkészüléséhez. Az önkormányzat által finanszírozott 27. Országos Bányász Fafaragó tábor tizenöt fafaragója – több hetes előkészítő munka után – egy héten át dolgozott rajta Gengeliczky László vezetésével.

Mindannyiuk neve ott olvasható a híd közepén álló kapu fölötti táblán. A városi tűzoltóság pedig társadalmi munkában emelte ki a régi hidat, illetve tette a helyére az újat.

– A táborok történetében ez volt a legnagyobb munkánk – mondja büszkén Gengeliczky László. – Az új hidat természetesen organikus formák jellemzik, hiszen a természetben nincsenek szögletes formák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!