Közélet

2010.08.01. 18:06

Harmincöt napon át népszerűsítik a magyar nemzetért eszmét

Szombaton érkezett Tatára a Gyöngyök útja elnevezésű zarándoklat. A zarándokút vége Mariazell lesz.

Kemma.hu

A Via Margaritarum Zarándok Egyesület július 20-tól augusztus 23-ig 35 napos gyalogos zarándokúttal népszerűsíti a magyar nemzetért eszmét, a magyar nemzet lelki megújulásának programját. Ennek keretében Tatát is érintette a Gyöngyök útja elnevezésű zarándoklat, amely összességében mintegy 760 kilométert tesz ki. Tatára szombaton nem sokkal 12 óra előtt körül érkeztek Baj felől a zarándokok.

Mátraverebély - Szentkúttól, a magyar zarándokút nemzeti szentélyétől indult a „menet”, amelynek hosszú gyaloglás után az ausztriai Mariazellben lesz a végállomás. A város vezetése a Baji út és az Ady Endre út kereszteződésénél  a Mária-képnél várta a vendégeket. Itt a Tata nevét tartalmazó apró zászlószalagot Robozné Schőnfeld Zsuzsanna felkötötte  a zarándokok nagy zászlajára, ezzel is jelezve, megerősítve, hogy a tataiak a magyarok nemzeti összefogását kiemelten fontosnak tartják.

A mintegy 15-20 tagú zarándokcsoportot ezután az Építők parkjában a lángossütőnél megvendégelte a város vezetése, aztán máris tovább meneteltek a Környe melletti Szentgyörgypuszta irányába. A menethez bárki csatlakozhatott, akár Tata határáig, akár Szentgyörgypusztáig gyalogolhattak az eszmét magukénak valló polgárok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!