Közélet

2010.08.26. 18:51

Hamarosan kiderül, mely szakmákat támogatják

A közelmúltban kihelyezett elnökségi ülést tartott Tatán a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság (KDRFKB).

P. J.

 Beszámolót hallhattak a résztvevők a KDRFKB tavalyi szakmai tevékenységéről, illetve a működtetésre felhasznált pénzösszegekről. Az eseményen iskolafenntartók, munkáltatók, munkavállalók, szakképzéssel foglalkozók, valamint a munkaügyi központok képviselői vettek részt.
A bizottság társelnökét, a megyei gazdasági kamara elnökét, Juhász Józsefet a fórum jelentőségéről, a biztosság idei tevékenységéről is faggattuk.

– A konferencián a tavalyi év elemzésén túl az idei irányokról és arányokról tanácskoztunk – emelte ki a szakember. – Régiónkban ebben az esztendőben 420 millió forintnyi támogatást lehetett szakképzésre fordítani. Ez az összeg, elsősorban, a gyakorlati képzés korszerűsítését, valamint eszközbeszerzések fedezetét jelentette.
Az értekezleten tájékoztató hangzott el a Munkaerő-piaci Alap idei decentralizált kereteinek felosztásáról, a regionális pályázatok hatékonyságáról.

– Ez a bizottsági ülés a jövő évi beiskoláztatás előkészítő tanácskozásaként is felfogható – hangsúlyozta Juhász József. – A stratégia-, a felmérő-elemző és a pályázatokat elbíráló bizottság véleményére támaszkodva szeptember 15-én döntünk, hogy mely szakmák oktatása lesz kiemelten támogatott, illetve támogatott. Az idén több mint harminc szakma képzését kiemelten támogattuk, a támogatottak száma pedig meghaladta a százat. Véleményem szerint ebben a témában jelentős változás jövőre sem várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!