Közélet

2010.08.17. 18:07

Esőtengert csinálnak a vízelvezetők

Címkék#Tata

A menetrendszerűen érkező nyári záporok és zivatarok alkalmával menetrendszerűen lehetetlenné válik a közlekedés a Keszthelyi utca 4. és 6. alatti tömbházak között.

P. P.

Ezek azok az épületek, melyek közvetlenül a Május 1 útra merőlegesek a vadászbolt és az autóbuszpályaudvar között.
Amikor megnyílik az ég, 5-10 percen belül megtelnek a vízelvezető csatornák, aztán először akár 30-40 centiméterre is felbugyognak, majd tengerszerűen elárasztják a két járda közötti úttestet, főleg a zsákutca végén. Ilyenkor képtelenség nem csak átkelni egyik oldalról a másikra, de még a parkoló autók megközelítése is lehetetlen.

A környéken élők szerint azért alakul ki rendszeresen ez az áldatlan állapot, mert a csatorna nincs rákötve a pár méterre húzódó gerincvezetékre. Az információt megerősítette a polgármesteri hivatal illetékes munkatársa, Szabó István is. Tőle megtudtuk, hogy sok évvel ezelőtt, amikor kialakították a tömbök között a játszóteret, az akkori döntéshozók úgy határoztak, hogy a lakótelep vízelvezetőit egy ágra fűzik fel, hogy tehermentesítsék a főgerincet.

Elmondta még, hogy ismerik ezt a gondot, ezért már dolgoznak azon, hogy a régi hibát kijavítsák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!