Közélet

2010.08.11. 14:50

Bemutatták az LMP polgármester-jelöltjét

A tatabányai polgármester-jelölt Nagy Károly három gondolat – fenntarthatóság, igazságosság és részvétel – köré épülő programjukról is szót ejtett.

P. J.

Saját bevallásuk szerint 12 – nem dühös –, hanem tettre kész ember alkotja a Lehet Más a Politika önkormányzati jelölt-csapatát.
Az LMP polgármester-jelöltje a 34 éves Nagy Károly közgazdász, bölcsész végzettségű. Tősgyökeres tatabányai, így ismeri a várost, az itt élőket, a helyi adottságokat és problémákat.

Nagy Károly három gondolat – fenntarthatóság, igazságosság és részvétel – köré épülő programjukról is szót ejtett.
A fenntarthatósághoz kapcsolódik egyebek mellett egy valódi zölderőforrás-gazdálkodás. Az igazságosság alatt a polgármester-jelölt a társadalmi együttműködés során megtermelt javak méltányos elosztását értette. A részvételt pedig a demokrácia egyik alapköveként említette, miszerint Tatabánya lakóinak nagyobb teret kell adni a döntésekben, elképzeléseik érvényesítésében.

A tizenkét nem dühös ember: Galyas László, Görög Zsolt, Renczes Dávid, Igó Zoltán, Román Gyula, Szilágyi László, Szamódy Zsolt, Elek Imre, Szilágyi Zoltán, Körtvélyfáy Menyhért és Barth Szilvia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!