Közélet

2010.06.27. 09:29

Tüzes latin táncok a várudvarban

A Kemma.hu oldal egyik olvasója, Fehérdi Zsuzsanna is kilátogatott a tatai Víz-Zene-Virág Fesztiválra. Olvasónk a FreeDanceHall Tánc-Centrum műsoráról számolt be nekünk, és még a csoport vezetőivel is beszélgetett.

Fehérdi Zsuzsanna

A Víz, Zene, Virág Fesztivál keretein belül, június 26-án, a várudvar színpadán újabb színfolttal gazdagodott a fellépők hosszú sora, a FreeDanceHall Tánc-Centrum növendékei bemutatójával. A tatabányai táncos csoport boldogan tett eleget ama felkérésnek, hogy ezúttal ezen a tatai rendezvényen mutassa meg tudását az érdeklődőknek.

Miután az időjárás kegyeibe fogadta a fellépőket, a csoport már napsütésben léphetett a nagyérdemű elé. Bár a FreeDanceHall Tánc-Centrum hallgatói zömében fekete s fehér ruhákat viseltek, és a táncuk alapjául szolgáló egyik zene a Black or White-t volt, mégsem mondhatjuk, hogy a produkció ne lett volna színes. A Szilvássy Balázs diplomás táncpedagógus által koreografált táncos bemutató túlfűtött érzelmektől volt tarka, és az életérzések kavalkádja alatt rogyadozott. Magabiztos, profizmusra utaló előadásuk ügyesen kombinálta a könnyed stílusú hip-hopot a művészi és technikás art jazz-zal.

- A növendékek nem első alkalommal mutatták be ezt a produkciósorozatot, már az Oroszlányi Művelődési Központban tartott évadzáró rendezvényünkön debütáltak. A darabot persze átkomponáltuk az új helyszínhez. A változtatás szükséges volt, mivel egy héttel a fellépés előtt derült ki, hogy nem tud mindenki részt venni a fesztiválon, illetve, hogy a Várudvari Színpad méreteihez kellett igazítani a táncsorozatot. Az utolsó pillanatokban beiktatott változtatások ellenére mégis elégedettek vagyunk, hiszen a fellépés hibátlanul sikerült, köszönhetően a hallgatók és tanáraik fáradhatatlan munkájának és a február óta tartó próbák hosszú sorának – mondta el Szilvássy Balázs, a Madách Musical Stúdió moderntánc tanára.

- A FreeDanceHall csapata fél órás műsorral szórakoztatta a Víz, Zene, Virág Fesztivál közönségét. Programjukban az elegáns báli (standard) táncok váltakoztak a tüzesebb latin-amerikai társastáncokkal. A bemutatót a tánciskola ifjúsági és senior hobby versenyzői mutatták be, valamint a tánc-centrum oktatói adtak ízelítőt a salsa és bachata hangulatából – tette hozzá Farkas Mónika, a Tánc-Centrum vezetője.

Fehérdi Zsuzsanna fotói:

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A bemutatón standard táncok...
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] ... és tüzes latin darabok váltották egymást
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A fiatalabb generáció is nagy sikert aratott
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A fekete és fehér ruhákban is színes lett az előadás
[/caption]

Ha ön is részt vett a fesztiválon, vagy más érdekes eseményen, küldjön róla beszámolót és képeket a hírküldő oldalunkon vagy a [email protected] címre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!