Közélet

2010.06.28. 12:31

Pályázati alap a természeti katasztrófa károsultjainak

A legutóbbi megyegyűlésen Popovics György, megyei közgyűlés újdonsült elnöke sürgősségi indítványt terjesztette be a természeti katasztrófában kárt szenvedettek érdekében egy pályázati alap létrehozására.

P. J.

A természeti csapások szűkebb hazánkat sem kímélték, a közösségi és magánvagyonokban súlyos károk keletkeztek. A képviselő-testület ezt a javaslatot egyhangúlag támogatta, hiszen megyénk erkölcsi kötelessége is segíteni a bajbajutottakon. A tervezett pályázati alap létrehozása ezt a célt szolgálja.

Az alapot a megyei önkormányzat hozza létre 20 millió forinttal, költségvetési tartalékából. A nyílt alaphoz minden segítő szándékú cég, szervezet és magánszemély hozzájárulhat befizetésével, így remélhetőleg rövidesen megtöbbszöröződik az „induló” összeg. A vissza nem térítendő támogatásért a lakhely szerinti önkormányzathoz kell folyamodni a károsultaknak.

A polgármesterek véleményezik a megyéhez továbbítandó kéréseket, és a megítélt támogatás felhasználását is ők ellenőrzik. A végső döntést egy háromtagú bizottság hozza, amely a megyegyűlés elnökéből, a kistelepülési tanácsnokból és a közgyűlés térség és gazdaságfejlesztési bizottsága elnökéből áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!