Közélet

2010.06.21. 14:05

Nem kell délután is iskolába járniuk a sárberkiseknek

Címkék#Tatabánya

Hétfőn már a Herman-iskolában tartott nevelőtestületi értekezletet a tatabányai Sárberki iskola tanári kara. Krutilla Katalin igazgató ígéri, nem lesz délutáni tanítás az iskolában.

K. M. H.

Átköltözött átmeneti helyére a Sárberki Általános Iskola; az egykori Herman Ottó-iskola Kincskereső szárnyában hétfőn már nevelőtestületi értekezletet is tartott Jóna Imre, augusztus elsejével leköszönő igazgató. A költözés oka, hogy a Sárberki-iskola bruttó kétszázkilencvenöt millió forint pályázati támogatást kapott teljes iskola-felújításra.

– Az utolsó simításokat végezzük a kölcsön épületen, van mit javítani. Igazgató utódommal, Krutilla Katalinnal úgy állapodtunk meg, hogy a Sárberkiből a kiköltözést én vezénylem le, az új helyre beköltözést már ő. A kivitelező az épületet június harmincadikán veszi át, július elsejével akár már el is kezdhetik a munkát. Abban bízom, hogy a téli szünetben már visszaköltözhetnek – mondta Jóna Imre.

– Hiába megyünk kisebb épületbe, nem lesz váltott műszakos tanítás szeptembertől – hangsúlyozta már Krutilla Katalin. – A mai gyerekek ezt a módszert már nehezen viselnék el, és a szülőknek sem akartam ekkora terhet tenni a vállukra – magyarázta az új igazgató.

Bár a Kincskeresőben éppen ugyanannyi a tanterem, ahány a Sárberkis osztály – tizenkilenc –, hat kisebb termet csoportszobának kellett kinevezniük, s lemondtak a tanáriról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!