Közélet

2010.06.01. 17:53

Csónakos mentés: szótlanul nézik hátrahagyott életüket

Két embert, egy idősödő férfit és egy asszonyt már sikerült kimenteni a Tatabánya és Vértesszőlős határán lévő Baromállás-dűlőből. A tűzoltók csónakkal mennek a bentragadtakért, akik nem szeretnék hátrahagyni az értékeiket.

Kemma.hu

18:56 A tatabányai tűzoltóknak végül mindenkit sikerült kihozni a házakból, utolsónak egy mozgássérült nőt mentettek ki az elöntött házakból.

17:53 Körülbelül hat-tíz ember került életveszélybe Baromállás-dűlőn, ahol a mintegy másfél méteres vízből a házaknak csak a teteje látszik ki.

A Kemma.hu helyszínen tartózkodó fotóriportere, Kiss T. József arról tájékoztatott, hogy fél négykor értek a tűzoltók az M1-es autópályára, ahonnan egy darus kocsival emelték a vízbe a mentőcsónakot.

- A baromállás-dűlői kisebb házakból, kalyibákból kell kimenteni az embereket, mert elöntötte az épületeket a víz. A házaknak szinte csak a teteje látszik ki - mondta el riporterünk, aki arról is beszámolt, hogy fél hatig mindössze két embert, egy idősebb férfit és egy asszonyt sikerült kimenteniük a tűzoltóknak. A már megmenekültek nem beszélnek, szótlanul nézik, ahogy eltűnik az eddigi életük.

Sikrai Attila pv. alezredes arról tájékoztatta riporterünket, hogy 30-60 éves emberek ragadtak a házakban. Sokan azonban nem akarják hátrahagyni értékeiket, állataikat. Őket megpróbálják meggyőzni a kiköltöztetésről, mert a vízszint folyamatosan emelkedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!