Közélet

2010.05.30. 12:53

Vértestolna tűzoltói hódították el a kupát

Ragyogó napsütésben rendezték meg szombaton a IV. Várgesztesi Coloplast Kupa elnevezésű tűzoltóversenyt a sportpályán, csak este érkezett meg a szokásos eső, és zavarta meg az utolsó programokat.

kemma.hu

 Érkeztünkkor már javában küzdöttek a lánglovagok. Egyszerre két csapat mérte össze tudását, egyikük egy kismotoros fecskendő szerelt össze, majd két vízsugárral célba lőttek, míg a másik csoport az akadálypályán, a rajváltón bizonyított. Ez utóbbi helyen védőfelszerelésben egy égő monitort kellett eloltani, darazsat menteni és biztonságba helyezni, majd egy csövön átkúszni és egy nyolcvanöt kilós bábút megmenteni.

Cserna András, a rendezvény főszervezője elmondta, az idei évben a megye minden tűzoltója, legyen hivatásos, önkéntes, létesítményi vagy egyesületi tag, részt vett a versenyen, de még a fővárosból is érkeztek kollégáik Várgesztesre, így végül több, mint húsz csapat, köztük nők is megmérettették magukat a versenyen.

A várgesztesi rendezvényen, a gyermeknapi hétvégén, a kisebbekről sem feledkeztek meg. Apró kis tűzoltó sisakokba bújtak a gyerekek, hogy megpróbáljanak egy kisebb motoros fecskendőt összeszerelni. A tűzoltómunkától kipirultak, de mosolyogtak a gyerkőcök. De aki nem akart szerelni, az sem unatkozott, hiszen lovagolhatott, bepillanthatott egy tűzoltóautóba, rajzversenyen mutathatta meg, milyen ügyes, de még azt is kipróbálhatta, hogyan tud légpuskával célba találni. A gyerekek között végül a helybéli iskolások lettek az elsők.

Este, amikor véget értek a versenyszámok, és kihirdették az eredményt, hajnalig tartó bált rendeztek a sportcsarnokban.

A verseny eredményei:
Kismotoros fecskendő szerelése:
1. Vértessomló ifjúsági csapat
2. Várgesztes ÖTE
3. Vértessomló felnőtt csapat

Rajváltó:
1. Vértestolnai ÖTE
2. Közép-Budai Tűzőrség
3. Várgesztes ÖTE

Összetett:
1. Vértestolna ÖTE
2. Várgesztes ÖTE
3. Közép-Budai Tűzőrség

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!