Közélet

2010.05.04. 15:51

Tovább keresik a választ a fogas városi kérdésekre

Legutóbbi ülésükön arról tájékoztatta az önkormányzati képviselő-testület tagjait Hernádi Lászlóné vezető főtanácsos, hogy a II. számú fogorvosi körzet megüresedett álláshelyére másodszor kiírt pályázat is eredménytelen lett, egyetlen jelentkező sem volt.

F. K.

A testület döntése nem lehetett más: folytatják a fogorvos keresését, ismét kiírják a pályázatot. A feladata területi ellátási kötelezettség Nyergesújfalu adott körzetében, illetve Bajóton, továbbá az iskolafogászati teendők ellátása.

Összesen 4500 érintett várja a megnyugtató megoldást.
Borítékolható volt a képviselők azon elvi döntése is, hogy a város részt kíván venni a szervezés alatt álló kistérségi közterület-felügyeleti igazgatási társulásban, a szükséges – Nyergesújfalura eső – anyagi fedezetet biztosítja a rendszer működtetéséhez. A részletek később lesznek ismertek.

Döntés született az idei év egyik nagy beruházásának, a sportház építésének közbeszerzési felhívásáról is. Kétéves előkészítő munka után kezdődhet a 120 millió forintos kivitelezés. A pénz nagy részét az önkormányzat saját kasszájából fizeti, de képviselői, állampolgári, vállalkozói felajánlások is segíthetnek a régi terv megvalósításában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!