Közélet

2010.05.27. 10:36

Sete-suta őzikét mentettek a sárkányosok - Fotók!

Egy legyengült őzgidát mentettek meg a vértesszőlősi sárkányrepülősök - értesítette a Kemma.hu-t egyik olvasója, Torma Judit Nóra. A kisállat már biztonságban van, orvoshoz került, és felnevelik.

Kemma.hu/Torma Judit Nóra

Az elmúlt hétvégén Vértesszőlősön siklóernyősök mentettek meg egy sziklarepedésben rejtőző elgyengült őzgidát - kapta  ahírt a Kemma.hu egyik olvasójától, Torma Judit Nórától. A repülés szerelmeseinek egyik társuk szólt a sérült őzgidáról, és azt is elmondta, hogy az erdő melyik részén kereshetik a kisállatot.

A siklóernyős fiúk épp a hegyre tartottak, hogy repülhessenek, de a hír hallatán azonnak visszafordultak, és lázas keresgélés után sikeresen rá is találtak az őzre. Torma Judit Nóra olvasónk a természetvédők nevében a Kemma.hu-n keresztül is szeretne köszönetet mondani a megtalálóknak: Donáth Györgynek és Győri Norbertnek, akik gondjaikba vették az őzet.

A kisállatot később Donáth György elvitte állatorvoshoz, és utána biztos helyre került a gida, ahol  felnevelik.

A Kemma.hu olvasójának fotói a mentésről:

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Donáth György és Győri Norbert mentették meg a kisállatot
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kis sete-suta ma már biztonságban van
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!